Ételkülönlegességek
Szegedi halászlé
1871-ben jelent meg Szegeden Rézi néni szakácskönyve, amelyben megtalálhatjuk a “Halpaprikás halászosan” nevű étel elkészítési módját. A „halászos mód” lényege az, hogy minden hozzávalót egyszerre tesznek bele a bográcsba. A valódi népi halászlének a sok és jóféle hal (főleg a ponty), a sajátos elkészítési mód, a szolgafa és bogrács, a megfelelő és egyéb fűszerek mellett fontos és elmaradhatatlan kelléke a paprika, azaz a “törökbors”, és a vöröshagyma. Sokak véleménye szerint nem kell passzírozni a halászlét, ugyanis a halászlé elkészítési módja és lényege a jófajta paprikában, a sok hagymában és halban rejlik.
Szegedi fácángulyás
A tradícionális magyar ízek kedvelőinek ez a fogás egy igazi gasztronómiai élményt jelenthet.A fűszeres vadas ízek szinte megbabomázzák a vállalkozó szellemű ízvadászokat.Bár kevesen ismerik eme ételt, mégis érdemes az idelátógatónak megkóstolniuk és bátran keresniük a jobbnál jobb szegedi éttermek sokaságában.